στο βάθος Ιούλιος

Είναι κάτι μέρες που δεν βρίσκεις από πουθενά να πιαστείς. Παλιά ήταν ο Οδυσσέας κάθε 6-8, ήταν το 237 Άνω Ηλιούπολη-Ακαδημίας, ήταν όλη η ζωή μπροστά για λάθη, για να σπάμε τα μούτρα μας, για να γυρνάμε το πρωί και να κοιμόμαστε σε ένα κρεβάτι ο ένας πάνω στον άλλο και το μεσημέρι να αερίζουμε το δώμα από το οινόπνευμα και την τσιγαρίλα προσπαθώντας να γεμίσουμε τα κενά του τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ.

Σήμερα δεν βρίσκω κανέναν, άλλος δουλεύει, άλλος δεν απαντάει, άλλος έχει μείνει από μπαταρία. Θα πάρω τους δρόμους, θα φορτίσω το mp3, θα ακούσω τις ηχογραφημένες εκπομπές-καβάτζες, τη φωνή του Νικόλα που μιλάει για κάτι παλιά καλοκαίρια, θα λιώσω τις σόλες μου σε άσφαλτο και πλακόστρωτα, δρόμους, πεζοδρόμια και χώματα. Θα το κόψω με τα πόδια ανάμεσα σε πολυκατοικίες, γρασίδια, αυτοκίνητα, αδέσποτα σκυλιά και όπου με βγάλει.

Δεν θέλω να ακούσω καθόλου ειδήσεις, καμία τηλεόραση, κανένα ραδιόφωνο, καμία εφημερίδα, σήμερα θέλω να είμαι στο δικό μου κόσμο, που καμία σχέση δεν έχει με αυτόν της τηλεόρασης και του κάθε μαλάκα. Η μάνα μου δεν θα περιμένει τρεις μήνες απλήρωτη τη σύνταξη, και ο πατέρας μου δεν θα χρωστάει στην τράπεζα όλο του το βιος. Θα τους σκέφτομαι όπως παλιά που με έπιαναν απ’ το χέρι ο ένας από δεξιά και ο άλλος από αριστερά και με σήκωναν ψηλά. Και πεθαίναμε στο γέλιο.

Θα γυρίσω σπίτι το βράδυ ξεθεωμένη, και θα κάνω εκείνες τις σκέψεις που έκανα μετά από εκείνο το διήμερο στο Αλεποχώρι με τα παιδιά: θα μοιραστούμε τη βενζίνη, τα καλαμαράκια δια 4 και μισή μισή τη μπύρα, και θα κοιμηθούμε σε σλίπινγκ μπαγκ στην παραλία. Το βράδυ όμως θα κοιτάμε ψηλά, θα λέμε ιστορίες και θα γελάμε σαν η ζωή να είναι όλη μπροστά μας, κι αυτό κουφάλες δεν θα μας το πάρετε ποτέ.

*Venceremos

1072055_10200298163230588_1129260071_o

 

Advertisements

4 thoughts on “στο βάθος Ιούλιος

  1. playbobill says:

    Το διάβασα, ιδέα δεν έχω γιατί, ανάποδα και μετά άλλη μια από την αρχή και το ουφ ήταν ανακουφιστηκότερο.

  2. Γαμώ το πορτοφόλι μας ρε καραντί!

  3. tokaranti says:

    εμα ναι! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s